Sinradio.gr - Items filtered by date: April 2018

Επιστήμες με χιούμορ, αισιοδοξία και περιπέτεια στο 2ο Patras Science Festival!

To Patras Science Festival έρχεται και φέτος στην Πάτρα για να μας παροτρύνει να ζήσουμε τη χαρά της επιστήμης και να μας εξοικειώσει με πολλά επιστημονικά επιτεύγματα, μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εργαστήρια, πειράματα, ομιλίες και άλλες δράσεις. Ανάμεσά στις δράσεις αυτές είναι και οι επιστημονικές συνεδρίες σε δημοφιλή στέκια της πόλης –τα γνωστά cafes scientifiques- που θα παρουσιαστούν κυρίως τα απογεύματα της Πέμπτης 3 και της Παρασκευής 4 Μαΐου, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.

Την Πέμπτη 3 Μαΐου, στις 19:00, στον Συνδετήρα, «Χιούμορ και Μαθηματικά» έχουν την τιμητική τους, καθώς ο μαθηματικός και συγγραφέας Στάμος Τσιτσώνης θα επιχειρήσει μία ερμηνευτική προσέγγιση των μαθηματικών στην ψυχολογία του χιούμορ, με αυτόν τον τίτλο. Ο Στάμος Τσιτσώνης είναι επίσης μεταφραστής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, graphic novels και μαθηματικής λογοτεχνίας, ενώ δίδαξε για πολλά χρόνια στη Σχολή Μωραΐτη και στο Κολλέγιο Αθηνών.

Στη διάλεξή του θα απαντήσει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με μαθηματικά και χιούμορ, ενώ παράλληλα θα συζητήσει με το κοινό τις ερμηνείες του Άρθουρ Κέσλερ και του Τζον Άλλεν Πάουλος που συνδέουν το χιούμορ με τη θεωρία των καταστροφών. Πρόκειται για μία συζήτηση, η οποία παρά το «καταστροφικό» της περιεχόμενο, θα γίνει ευχάριστα ανατρεπτική, επομένως, αναπόδραστα, θα έχει χιούμορ.

Αμέσως μετά (Πέμπτη 3 Μαΐου, στις 20.00 και πάλι στον Συνδετήρα) ο Αλέξανδρος Μωρέλας, βιολόγος-φαρμακοποιός και αρθρογράφος για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας θα δώσει μία ομιλία που θα εστιάσει στο παράδοξο του χάσματος που παρατηρείται μεταξύ του μέλλοντος που φαντάζεται η ανθρωπότητα και σε αυτό που τα στοιχεία δείχνουν ότι πιθανολογικά μπορεί να προκύψει.

Γιατί το μέλλον παρουσιάζεται συστηματικά ως δυστοπικό και τι ρόλο διαδραματίζουν MME, συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας αλλά και το Hollywood; Σε αυτή την εκδήλωση, με τίτλο «Πώς φανταζόμαστε το μέλλον;» θα γίνει μια προσπάθεια να απαντηθούν παρόμοια ερωτήματα και θα παρουσιαστεί ένα ρεαλιστικά αισιόδοξο μέλλον, βασισμένο στις τελευταίες τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις.

Την Παρασκευή 4 Μάϊου, στις 19.00, στο καφέ Γέφυρες, σειρά έχει ο Ιωάννης Μπαζιώτης και «Η ανακάλυψη του διαστήματος στην Ανταρκτική μέσω NASA». Ο καθηγητής συμμετείχε στη μόνη οργανωμένη αποστολή της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) για τον εντοπισμό μετεωριτών. Η φετινή αποστολή ήταν η 41η αποστολή Antarctic Search for Meteorites (ANSMET), την οποία η NASA έχει καθιερώσει από το 1976 και η επιστροφή στη χώρα μας, έλαβε χώρα μόλις στις 9 Φεβρουαρίου 2018, έπειτα από ταξίδι 2,5 μηνών.

Η μελέτη των μετεωριτών μάς αποκαλύπτει τα μυστικά τους, όπως την ηλικία και τις διαδικασίες σχηματισμού τους, την προέλευση του νερού, την ανάπτυξη της ζωής. Συλλέχθηκαν 263 μετεωρίτες με διαφορετική προέλευση, τόσο από τον αστεροειδή Vesta, από τη Σελήνη, όπως επίσης από τα ενδότερα τμήματα των πυρήνων πλανητοειδών. Ο κ. Μπαζιώτης θα μιλήσει για τις συνθήκες περιβάλλοντος και τους κινδύνους που αντιμετώπισε η ομάδα στην Ανταρκτική.

Λίγο αργότερα, την Παρασκευή στις 20:30, στο θέατρο act, θα παρουσιαστεί η… επιστήμη επί σκηνής. Πρόκειται για το θεατρικό «The Science of CSI: Έγκλημα στο Εργαστήριο», μία πρωτότυπη επιστημονική θεατρική παράσταση από τους Science Reactors.

Πώς γίνεται μια εξέταση DNA; Τι είναι τα εντυπώματα και τι σχέση έχουν με τα αποτυπώματα; Πώς βοηθάει η τεχνολογία στην ανίχνευση ενός εγκλήματος και τί σχέση έχει ένας 3D… scanner; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες στην παράσταση. Μια ερευνήτρια βρίσκεται νεκρή κάτω από παράδοξες συνθήκες. Ήταν, όμως,  φόνος ή εργαστηριακό ατύχημα;

Η επιστήμη και ο σημαντικός ρόλος της έρευνας πίσω από τις αγαπημένες μας αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές αποκαλύπτονται και μας προσκαλούν σε μια βραδιά γεμάτη μυστήριο, χιούμορ και επιστημονικά παράδοξα. «Έγκλημα στο Εργαστήριο» και …η παράσταση αρχίζει!

Το βράδυ της Παρασκευής, η ομάδα των Science Reactors μας προσκαλεί για ένα μοναδικό Stand-up Science «Επικοινωνώντας την επιστήμη… αλλιώς!», στις 22:00, στο tag café.

Πόσο χιούμορ μπορεί να κρύβει η Επιστήμη; Oι Science Reactors με εμπειρία στην επικοινωνία της επιστήμης – καθώς όλοι υπήρξαν πρώην famelabers  – «δοκιμάζουν» έναν νέο τρόπο διάχυσης της γνώσης προς το ευρύ κοινό: το Stand–up science έχοντας ως πρότυπο το Stand– up comedy. Μέσα σε πέντε λεπτά παρουσιάζουν με τρόπο ελκυστικό, χιουμοριστικό και κατανοητό ένα επιστημονικό θέμα αναδεικνύοντας και τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες κυρίως όμως την αγάπη και το πάθος τους για την ίδια την επιστήμη!

Εκτός, λοιπόν, από τα πολύ ενδιαφέροντα επιστημονικά δρώμενα που θα φιλοξενηθούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ (από την Τετάρτη 2 έως και την Κυριακή 6 Μάϊου) και την εντυπωσιακή τελετή έναρξης με τους διαπρεπείς καθηγητές κ. Γεώργιο Χρούσο και κ. Σταμάτη Κριμιζή, το Patras Science Festival επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και στα κεντρικά καφέ της πόλης. Σας περιμένουμε να «ζήσουμε τη χαρά της επιστήμης», όπως μας παροτρύνει και το σχετικό motto της φετινής διοργάνωσης.

Γενικές Πληροφορίες:

Διάρκεια: 2  Μαΐου – 6 Μαΐου
Είσοδος Ελεύθερη

Patras Science Festival 2018
www.patras-science-festival.gr

Περισσοτερα ...

"Κούκλες": Μία σπουδή για το που πήγε ο Σουρεαλισμός, από την ομάδα Badeggs στο θέατρο Act

Η θεατρική ομάδα Bad Eggs κλείνει τον κύκλο των μαθημάτων της για φέτος με την παρουσίαση της παράστασης Κούκλες | Μία σπουδή για το που πήγε ο Σουρεαλισμός, στο θέατρο act. Τα BadEggs χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές του αυτοσχεδιασμού, τον κινησιακό κώδικα των σωμάτων τους και τη φωνή τους, δημιουργούν για άλλη μία φορά μία devised παράσταση. Παίζουν με τον σημειολογικό κώδικά φλερτάροντας με τον σουρεαλισμό με στόχο να δείξουν τι έμαθαν φέτος. Το devised theatre (θέατρο της επινόησης) είναι μία τεχνική του επιτελεστικού που βασίζεται σε αυτοσχεδιασμούς υπό συγκεκριμένη συνθήκη. Τα μέλη των Bad Eggs αντλούν από τη φαρέτρα του devised την ομαδικότητα, τη συνδημιουργία, την ελεύθερη έκφραση μέσα από τη σύνθεση των διαφορετικών εικόνων.

Σχεδόν ένας αιώνας έχει περάσει από τότε που ο Αντρέ Μπρετόν έγραψε το μανιφέστο του Σουρεαλισμού χωρίς ποτέ να γράψει τον επικήδειο του. Τα Bad Eggs είδαν τον Σουρεαλισμό και το τέλος του από διαφορετικό πρίσμα και αποφάσισαν να σας διηγηθούν μία ιστορία που δεν έχετε ξαναδεί. Ο χρόνος, η καθημερινότητα, το μεταίχμιο, η επιβίωση, η φαντασία, η ζωή και ο θάνατος, ο έρωτας και η απόρριψη αποτελούν τις θεματικές ενότητες που απασχολούν την ομάδα.

Όχι δε θα ανέβετε πολλά επίπεδα κουλτούρας με την παράσταση μας, δεν είναι τόσο ψαγμένη όσο ακούγεται!

Υπεύθυνοι ομάδας: Ελένη Λαδά, Ιωάννης Αναστασόπουλος
Μέλη ομάδας: Διονυσία Αλβανού, Δήμητρα Αλεξανδράκου, Αλίνα Βασιλειάδου, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μυρτώ Δημοπούλου, Νίκος Διαμαντόπουλος, Ελευθερία Θανάση, Βιβή Καλαμπαλίκη, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Άννα Καρατσώρη, Κωνσταντίνος Κτιστάκης, Τριαντάφυλλος Κωνσταντινάκος, Μαρίτα Ματσούκα, Βαγγέλης Μουρελάτος, Δάφνη Πραγγίδη, Δημήτρης Ροντογιάννης, Τάνια Κοκκινογένη, Βιβή Φωτοπούλου, Άγγελος Φώτος.

Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Μουρελάτος
Φωτισμοί: Ιωάννης Αναστασόπουλος
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Ελένη Λαδά
Κατασκευή κοστουμιών: Ιφιγένεια Ζήση, Ελένη Λαδά
Ευχαριστούμε το Σπίτι των Θεών γενικά και ειδικά…

Η Ελένη Λαδά γεννήθηκε στη Μελβούρνη και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι θεατρολόγος και φέτος ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με ειδίκευση στο «Αρχαίο Θέατρο». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, υποκριτικής και story telling με την Τζωρτζίνα Κακουδάκη, την Άννα Παπαγεωργίου και την ομάδα “Iδέα” αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε δεκαήμερο σεμινάριο θεατρικής αγωγής για παιδιά οικονομικών μεταναστών στη Σικελία από την ομάδα “Area Teatro” και σε σεμινάριο για το Performance Art στο Tate Museum στο Λονδίνο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και σκηνοθεσίας με την Αναστασία Κουμίδου και Μichael Μauldin. Έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το μυθιστόρημα της, Άγγελοι στον Παράδεισο. Το θεατρικό της έργο Κρεμάστρα ανέβηκε στο θέατρο act το 2014. Έχει υπάρξει βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις: Κρυφό Ευαγγέλιο (2014), Κώστας Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου(2015), Το κορίτσι που επιμένει (2015), η ΑΠόΧΗ (2016), Το παιδί με το ποδήλατο στο θέατρο act (2016). Τέλος, έχει σκηνοθετήσει την παράσταση Οι Κλουβίοι (2017).

Ο Ιωάννης Αναστασόπουλος γεννήθηκε το 1985 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Γούμερο Ηλείας. Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στην Πάτρα όπου ζει μέχρι και σήμερα. Σπουδάζει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου και ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το θέατρο μέσω των πολιτιστικών ομάδων. Έχει δημιουργήσει τη θεατρική ομάδα Bad Eggs και εργάζεται ως φωτιστής. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία σε διάφορες παραγωγές και παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας στο ΔΗΠΕΘΕ Πατρών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια-μαθήματα υποκριτικής και σκηνοθεσίας με την Αναστασία Κουμίδου, τον Γεράμισο Γενατά, τον Δημήτρη Φραγκιόγλου, τον Μichael Μauldin. Το 2005 ανεβάζει το πρώτο του θεατρικό έργo Momentsστο πλαίσιο της πολιτιστικής εβδομάδας Πατρών. Ακολουθούν τα έργα του: “Ο δισέγγονος του Δον Ζουάν στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη το 2007, Το Λεξιλόγιο των ηλιθίων στο θέατρο Πολιτεία το 2012, Το παιδί με το ποδήλατο 2015 θέατρο Aγορά – 2016 θέατρο Act. Έχει σκηνοθετήσει την παράσταση Οι Κλουβίοι με τη θεατρική ομάδα Bad Eggs 2017. Φέτος έγραψε και σκηνοθέτησε το έργοΑπάγκιο.

Bad Eggs
Κούκλες | Μία σπουδή για το που πήγε ο Σουρεαλισμός

Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)

Ημερομηνίες παραστάσεων: Δευτέρα 30 Απριλίου, Τρίτη 01, Τετάρτη 02, Πέμπτη 03, Δευτέρα 07, Τρίτη 08, Τετάρτη 09, Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Μαΐου στις 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 5€(Γενική Είσοδος)
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
 2610272037 και 6936122263

(Η αίθουσα κλιματίζεται)

Περισσοτερα ...

Mixtape Zone: Ο πολυδιάστατος Elis M. Feeling

Tης Δήμητρας Αλεξανδράκου

«Η γενικότερη ιδέα είναι η ανάγκη μου να μιλήσω μέσα από την μουσική και τους στίχους για το πόσο σημαντικό είναι για έναν άνθρωπο που βιώνει μία “ μαύρη” περίοδο και είναι σε μία συνεχόμενη μάχη με τον εαυτό του, γεμάτος σκοτάδι, να δει, να ερμηνεύσει σωστά και να απελευθερωθεί από τις άσχημες σκέψεις του, μέσα από ένα ειλικρινές και έντονα συναισθηματικό του δημιούργημα.»

Από hip hop beats μέχρι μελωδίες για θεατρικές σκηνές. Πιάνο, ηλεκτρονικοί ήχοι, αιθέρια φωνητικά. Ακόρεστη μουσική δημιουργία και έμπνευση. Ο  Βαγγέλης Μουρελάτος μετατρέπει τα συναισθήματα σε νότες και το κάνει καλά.

Η μουσική τον κερδίζει από μικρό. Μόλις 13 ετών ξεκινά το dj-ing και την μουσική παραγωγή.  Συνιδρύει την Kinky Basement Productions, δημιουργεί τους Feel In κι αργότερα δίνει ζωή και ψυχή στον πρώτο house ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, τον kinkyradio.gr. Παράλληλα, δεν σταματά να γράφει μουσική, να ταξιδεύει, να μοιράζεται τις μουσικές του σε μαγαζιά και σκηνές σε όλη την Ελλάδα.

Κάπου ανάμεσα σε πρόβες και κοινά στέκια, ξεκλέβω λίγο από τον χρόνο του.

-Τι κάνει το ραδιόφωνο να διαφέρει από πλατφόρμες μουσικής; Ποια ανάγκη ή μουσική έλλειψη οδήγησε στη δημιουργία του kinkyradio.gr;

Το ραδιόφωνο γενικά συνδυάζει κάτι το μαγικό...την μουσική και την φωνή του ραδιοφωνικού παραγωγού που το συνοδεύει και δίνει ένα ζωντανό τόνο λέγοντας πληροφορίες για το κομμάτι ή τα μουσικά δρώμενα μιας πόλης. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του από τις “άψυχες” όπως τις λέω μουσικές πλατφόρμες.

Το kinkyradio.gr αποτελούσε την ανάγκη που είχαμε σαν παρέα να μοιραστούμε μουσικές ανησυχίες και προτάσεις με τον κόσμο χωρίς να μας περιορίζει το να πρέπει κάποιος να “πιάνει” ραδιοφωνικά κύματα. Γι’ αυτό το λόγο πίσω στο 2005 σκεφτήκαμε το Internet. Και έτσι δημιουργήθηκε ο πρώτο ραδιοφωνικός ιντερνετικός σταθμός που έζησε για περίπου δέκα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι μας λείπει...  

- Μετά τον επιτυχημένο πρόσφατο δίσκο με τους Feel In, τις δημοφιλείς κυκλοφορίες ως Elis M. Feeling, ετοιμάζεις νέο project. Ποιο «μουσικό κενό» σου καλύπτει το Dark Matters; Από το «σκοτάδι» μπορεί να υπάρξει δημιουργία;

Ναι, η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι πίσω από πολλά μουσικά projects, όμως το καθένα εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό στην ζωή μου. Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με κάτι εντελώς καινούργιο και πολύ σημαντικό, καθότι δημιούργησα το “DarkMatters”, το οποίο και είναι μία προσωπική ιστορία συνοδευόμενη με νότες και λόγια.

Η γενικότερη ιδέα είναι η ανάγκη μου να μιλήσω μέσα από την μουσική και τους στίχους για το πόσο σημαντικό είναι για έναν άνθρωπο που βιώνει μία «μαύρη» περίοδο και είναι σε μία συνεχόμενη μάχη με τον εαυτό του, γεμάτος σκοτάδι, να δει, να ερμηνεύσει σωστά και να απελευθερωθεί από τις άσχημες σκέψεις του, μέσα από ένα ειλικρινές και έντονα συναισθηματικό του δημιούργημα. Αυτήν την περίοδο λοιπόν, βρίσκομαι στο studio και τελειώνω το πρώτο μου δίσκο ως “DarkMatters” με τίτλο “Little Black Rose”, το οποίο και θα παρουσιάσω το φθινόπωρο σε διάφορες πόλεις, ξεκινώντας φυσικά από την Πάτρα και τον Συνδετήρα.- Η ερώτηση θα ήταν «από τι εμπνέεσαι». Παρατηρώντας όμως, τα projects και τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες, δεν κρατιέμαι από το να πω, Βαγγέλη, τελικά υπάρχει κάτι που να μην σε κουρδίζει δημιουργικά;

Χαχαχαχα. Η αλήθεια είναι ότι στο κομμάτι της έμπνευσης είμαι πολύ περίεργος γιατί πραγματικά η ανάγκη μου να γράψω μουσική στηρίζεται πάντα στα συναισθήματα μου, τα οποία και είναι πολλές φορές πολύπλοκα και δύσκολα να ερμηνευτούν. Οπότε καταλαβαίνεις…

-Ένα live/set που πήγες και σου έμεινε αξέχαστο:

Σίγουρα το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι όταν έπαιξα με έναν από τους αγαπημένους μου Djs, τον Dave Seaman. Ήμουνα πολύ μικρός τότε, και  θυμάμαι ότι περισσότερο κοιτούσα αυτόν και το πώς αντιδρούσε στις μουσικές μου επιλογές παρά το τι συνέβαινε γενικότερα στο μαγαζί.

- Ποιας ταινίας το soundtrack θα ήθελες να είχες γράψει;

Κάθε φορά που ακούω το soundtrack του “Lord of the Rings” αντριχιάζω και λέω από μέσα μου ότι αν ποτέ φτάσω σε σημείο να φτιάξω κάτι τέτοιο τότε μετά θα σταματήσω να γράφω μουσική. Είναι το ταβάνι νομίζω. Προς το παρόν γράφω μουσικές για θέατρο πράγμα που θα ήθελα να κάνω πιο έντονα στο μέλλον.

- Ποια κομμάτια δεν λείπουν ποτέ από την playlist σου σε ένα ταξίδι:

Πραγματικά νομίζω ότι έχω κάνει όλα μου τα ταξίδια ακούγοντας τα…
1.Trentemøller X Jennylee - Hands Down (Trentemøller’s  Blissed Out Mix)
2.Chromatics - Into the Black
3.Susanne Sundfør - Delirious (I Break Horses Remix)


Ο Elis M. Feeling μιξάρει τον αέρα του sinradio την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 21:00! Συνδέσου!

Follow Vaggelis Mourelatos:
https://www.facebook.com/elismfeeling/
https://soundcloud.com/vaggelis_mourelatos

https://soundcloud.com/darkmattersgr

Περισσοτερα ...

Οι Amber Dogs μαζί με τους Mather live στην Γιάφκα

Γιάφκα presents : Amber Dogs live
Opening Act: Mather
Πέμπτη 26/4
Είσοδος : 3 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους EP με τίτλο “Cut the Knot”, οι Amber Dogs εμφανίζονται στην σκηνή της Γιάφκας για ένα εκρηκτικό rock live γεμάτο ένταση και ενέργεια!
Special guests, οι νεοσύστατοι αλλά πολύ δυνατοί και υποσχόμενοι Mather!

Οι Amber Dogs είναι ένα rock σχήμα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2016. Από τότε έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Planet of Zeus, Maplerun, Ghost Season, Shotgunz, Three Way Plane και Drunk Jackals σε live γεμάτα ενέργεια.

Το 2017 ξεκινούν τις ηχογραφήσεις των κομματιών τους στο «Slow Animals Studio» με παραγωγό τον “John Slacker” ενώ στα μέσα του ’17 προκύπτει μια ιδιαίτερη συνεργασία με τον Giorgos Triantafillou προσδίδοντας μία καινούρια εικόνα και ήχους αναλογικών synthesizers. 
Οι 6 συνθέσεις τους συμπεριλαμβάνονται στο EP με τίτλο “Cut the Knot”. 
Με επιρροές από Queens Of The Stone Age, Foo Fighters, Fu Manchu, Audioslave, Royal Blood αλλά κι από άλλα είδη όπως stoner και progressive, μόνον ο ευρύτερος όρος “rock” μπορεί να τους χωρέσει.
Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από βαριά κιθαριστικά riffs, δυναμικά ρυθμικά, κολλητικά ρεφρέν και μελωδίες που σε ταξιδεύουν, ενώ στιχουργικά καταπιάνονται με θέματα που τους απασχολούν, από τον εσωτερικό τους κόσμο, τις ψεύτικες ανάγκες, την θρησκεία, την οικογένεια μέχρι τις σχέσεις αγάπης, έρωτα-μίσους και καταπίεσης.

Οι Amber Dogs είναι:
Jason F. – Vocals
Chris L. - Guitar / B. Vocals
George V. - Bass
Panos V. – Drums

Special Guests οι MATHER, ένα νεοσύστατο heavy rock τρίο από την Πάτρα οι οποίοι κάνουν το συναυλιακό τους ντεμπούτο και παράλληλα ετοιμάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

John Dust: Guitar / Vocals
Jim Drillias: Bass
Sakis Froutas: Drums

Περισσοτερα ...

Το CineDoc συνεχίζεται με το ντοκιμαντέρ "Obscuro Barroco" της Ευαγγελίας Κρανιώτη

Obscuro Barroco

Σκηνοθεσία: Ευαγγελίας Κρανιώτη | 59’ | 2017 | Γαλλία, Ελλάδα, Ελβετία

Το νέο ντοκιμαντέρ της Ευαγγελίας Κρανιώτη, σκηνοθέτιδας του πολυβραβευμένου “Exotica, Erotica, etc.”, κάνει την Αθηναϊκή της πρεμιέρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον Κινηματογράφο Δαναό.

Το Obscuro Barroco μας ταξιδεύει σε μια πόλη των άκρων, το Ρίο ντε Τζανέιρο, ακολουθώντας την εμβληματική φιγούρα της Λουάνα Μουνίζ (1961-2017) για να εξερευνήσει την έννοια της ταυτότητας μέσα από το φύλο, το καρναβάλι και τον πολιτικό ακτιβισμό.

Με μοναδική φωτογραφία και ηχητικό σχεδιασμό, στοιχεία μυθοπλασίας και πρωτοποριακή δομή, η ταινία βραβεύθηκε στη φετινή Berlinale με το Teddy Jury Award και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με το TDF Youth Jury Award.

Η ταινία ξεκινά σε ένα τροπικό δάσος με ομίχλη και ακολουθεί τη φωνή της Μουνίζ μέσα στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο, ‘ένα εργοστάσιο γεμάτο όνειρα και εφιάλτες, έναν τόπο μεταμορφώσεων’.

Ανάμεσα στα κουστούμια και τις μεταμφιέσεις, τα γυμνά σώματα και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα του Καρναβαλιού, η ταινία μας εισάγει σε έναν κόσμο όπου η ταυτότητα, η ηλικία και το φύλο είναι ρευστά, ακαθόριστα. Μέσα σε αυτόν τον παλλόμενο κόσμο των πλασμάτων της νύχτας, η σκηνοθέτιδα μας καλεί να αναρωτηθούμε για την βαθύτερη επιθυμία μας να μεταμορφωθούμε, σαν άτομα και σαν κοινωνίες.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Το Obscuro Barroco είναι μια παραγωγή της Tropical Underground σε συμπαραγωγή με την Anemon Productions και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Οι προβολές γίνονται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και σε συνεργασία με το inside story.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

Τετάρτη 25 Απριλίου στις 21.30 στην Πάτρα (Κινηματογράφος Πάνθεον)

Για περισσότερες πληροφορίες:

CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs και το 2017 ίδρυσε το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids.

Τρέιλερ CineDoc 2017-18: https://vimeo.com/233808174

To αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών CineDoc 2017-18 μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://bit.ly/2jI8O0P

Περισσοτερα ...

Mixtape Zone: Η μυστηριώδης Beat Ride

Tης Δήμητρας Αλεξανδράκου

Από μικρή έβλεπε πλήκτρα και πετάριζε! Στην ηλικία των 8 το πιάνο μπαίνει ενεργά στη ζωή της, ενώ από τα 9 ξεκινά να συνθέτει. Όταν μεγαλώσει ονειρεύεται να γίνει δασκάλα πιάνου. Μερικά χρόνια αργότερα προκύπτουν οι σπουδές στο Πάντειο. Της τραβούν για λίγο καιρό το ενδιαφέρον, αλλά τελικά την κερδίζει και πάλι η μουσική.

Την ρωτώ, όπως θα ήταν αναμενόμενο, πώς συνέβη η μετάβαση αυτή. Εκείνη ευδιάθετη και μέσα από γέλια μου περιγράφει μια ιστορία που με ξαφνιάζει.

«Τότε έπαιρνα το πτυχίο και ήμασταν στο γραφείο του καθηγητή μου με μια συμφοιτήτρια και συζητούσαμε τι θα κάνουμε μετά. “Ετοιμάζομαι για το μεταπτυχιακό, εσύ;” με ρωτά. Της απαντώ  ότι ήθελα να γίνω πληκτράς, παίρνω το πτυχίο και δεν ξέρω ακριβώς τι να κάνω.  Μου προτείνει να δούμε αγγελίες για πλάκα. “Εγώ θα κοιτάζω για θέατρο, εσύ για μουσική και που ξέρεις!” Και βλέπω ζητείται τραγουδίστρια για επαγγελματική συνεργασία, έτοιμο συμβόλαιο σε δισκογραφική, σε στυλ Saint Etienne,  Stereolab. Σε μία εποχή που η lounge δεν ήταν διαδεδομένη. Παθαίνω πλάκα! “Πάρε θα γελάμε μερικά χρόνια μετά”».

Κι όντως πήρε κι όντως ξεκίνησε αυτή τη συνεργασία με την V Galaxy Orchestra του Παναγιώτη Δουκουμόπουλου.
 
Από αυτήν την όμορφη συνεργασία μπήκε στον κόσμο της ενορχήστρωσης και της παραγωγής.
«Ο Παναγιώτης με έβαλε σε αυτόν τον κόσμο. Μου έδειξε τι άλλο μπορώ να κάνω, πέρα από το πιάνο.»

Έκαψε μερικά pc, αλλά τα κατάφερε. Ακολουθεί η συνεργασία με την Kraak Records, το 2009.

Στην ερώτηση πώς βλέπει τη μουσική σκηνή στην Ελλάδα μου απαντά ότι εξελίσσεται. Έχει δύο ταχύτητες, απ’ όσο καταλαβαίνει.

«Ο χώρος του έντεχνου και ελληνόφωνου ρεπερτορίου είναι πιο αρτηριοσκληρωμένος, πιο δύσκολα θα αναδειχθεί ένας καλλιτέχνης και πιο δύσκολα θα υποστηριχθεί από τα ραδιόφωνα. Στο ξενόγλωσσο, πλέον υπάρχει μεγάλη στήριξη από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς κι αυτό είναι υπέροχο. Βλέπω κάτι καλό. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί για να ακούγονται φρέσκα πράγματα.»

Εκείνη επιθυμεί να κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο και στο δικό της χρόνο. Από το πρώτο της EP, δεν έχει σταματήσει καθόλου να γράφει. Συνεργάζεται με Cryogenics στα φωνητικά και «σιγά σιγά το ένα έφερε το άλλο». Ακολούθησαν συνεργασίες με Medras, Lars Leonhard, Experimental Feelings, Rsn, Lego Boy κι έπειτα έρχεται το δεύτερο EP.
Τώρα αναμένεται νέα δουλειά με τον Lego Boy.

Η απάντηση στην ερώτηση αν γράφει στον ελεύθερό της χρόνο, έρχεται και πάλι να με ξαφνιάσει. Η αυτοδίδακτη Αντιγόνη δεν βιοπορίζεται από αυτό, οπότε ελεύθερος χρόνος και μουσική είναι αλληλένδετα. Θα ήταν το ιδανικό να ζει από αυτό; Δεν ξέρει. Δεν κάνει εμφανίσεις και δισκογραφικά μόνο δεν γίνεται να ζήσεις.Εκεί τη ρωτώ πώς αντιμετωπίζει το internet και τις πλατφόρμες μουσικής. Αν θα προτιμούσε να μείνουμε στη ρομαντική, ίσως, εποχή του δισκάδικου.

«Ο ρομαντισμός είναι κάτι που το επιλέγουμε. Εμείς πάμε τα πράγματα. Ξαναγυρίζουμε στο βινύλιο και στο δισκάδικο. Οι πλατφόρμες και το internet έχουν φέρει πολύ κοντά τον κόσμο στην μουσική. Του δίνουν τη δυνατότητα να ενημερώνεται άμεσα, να ακούει πολλή, περισσότερη μουσική, περισσότερους τραγουδοποιούς όποτε θέλει, χωρίς μεγάλο κόστος.

Το βινύλιο έχει μια τελετουργία, το αγγίζεις, το βλέπεις, αποτυπώνει περισσότερο αυτό που έχεις ακούσει. Δεν θα ξεχάσεις π.χ. το όνομα του καλλιτέχνη αυτού. Δεν θα πεις “άκουσα ένα πολύ ωραίο τραγούδι, αλλά δεν θυμάμαι ποιο είναι”. Όχι. Αυτό που αγόρασες το θυμάσαι. Κάποιος μπορεί να βρει το όνομα ενός καλλιτέχνη από το πουθενά. Έρχεσαι σε επαφή αμέσως με περισσότερο κόσμο.»  

Θα μπορούσα να συζητώ μαζί της για ώρες. Λίγο πριν την χαιρετήσω την ρωτώ ποιο θα ήταν το ιδανικό για εκείνη line up συναυλίας. Σκέφτεται λίγο και απαντά ότι θα ήθελε πολύ να δει μαζί τους Herbaliser, Chinese Man και Monophonics.

Η Beat Ride μιξάρει τον αέρα του sinradio την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 21:00! Συνδέσου!

Follow Antigoni Kostala:

Bandcamp: https://beatride.bandcamp.com/
Soundcloud: https://soundcloud.com/beat-ride
Facebook: https://www.facebook.com/beatride/

Περισσοτερα ...

Το Westside Festival παρουσιάζει την Nalyssa Green και τον Jack Heart!

Το Westside Festival παρουσιάζει την Nalyssa Green και τον Jack Heart, δυο από τα καλύτερα ονόματα της εγχώριας σκηνής, για ένα μοναδικό ανοιξιάτικο double bill live!

Σάββατο 21 Απριλίου στον Συνδετήρα!
Έναρξη 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
After party by PressPop.gr team
#Westsidefestival 
www.westsidefest.gr

Nalyssa Green
Η Nalyssa Green έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ με τραγούδια της (Barock, 2010, self-released / The Seed, 2012, Inner Ear ). Τελευταία ασχολείται με τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής που πλαισιώνει θεατρικές παραστάσεις. Φήμες λένε ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τον πρώτο ελληνόφωνο δίσκο της, με το γενικό τίτλο “Μπλούμ”.

Links:
https://www.facebook.com/nalyssa.green/
https://nalyssagreen.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCZBfrzWxVar0t3-BNfh_r_w

* * * * * *
Jack Heart
Ο Jack Heart είναι το μουσικό alter ego του Νικόλα Κοκολάκη το οποίο γεννήθηκε το 2013 όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο του EP με τίτλο Girl. Ο Jack Heart με τη συμμετοχή εκλεκτών μουσικών παρουσίασε ζωντανά τη νέα εκδοχή της μουσικής του συμμετέχοντας ως το opening act των Blonde Redhead τον Μαρτιο του 2017 στο Gagarin καθώς και στο ξενοδοχείο Μπάγκειον στα πλαίσια του Velvet Room. Ο Νικόλας είναι ενεργός στην αγγλόφωνη ελληνική σκηνή από το 2011 όντας ο τραγουδιστής και κύριος συνθέτης των Wheatman με τους οποίους μοιράστηκε τη σκηνή με ονόματα όπως οι Kasabian , James, Miles Kane , Band of Skulls στο Ejekt Festival του 2012 καθώς και με τον Paul Banks των Interpol. Το πρώτο του ολοκληρωμένο LP με τίτλο Emotional Piñata που κυκλοφόρησε πρόσφατα τον βρίσκει να αποτυπώνει την ωμή δύναμη της τραγουδοποιίας του μέσα από το ηλεκτρισμένο πρίσμα της πενταμελούς μπάντας του. Η μουσική του Jack Heart είναι μία διαρκής προσπάθεια να φωτίστουν οι άνθρωποι ,τα τοπία , οι λέξεις και οι αναστεναγμοί, η δημιουργία μελωδιών περασμένη απο αρώματα καπνισμένα και συναισθήματα απογυμνωμένα. Ένα αμάλγαμα του παρελθόντος και του πάροντος μπολιασμένα με έναν αφηγηματικό λυρισμό. Η ζωντανή εκδοχή του Jack Heart είναι έτοιμη να αποδώσει την έντονη αυτή ψυχική διαδικασία. 

Links:
https://www.facebook.com/jackheartband/
https://jackheart.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/jackheart
https://www.youtube.com/watch?v=SOkbKO1mdyo
https://www.youtube.com/watch?v=Uo9mq_bMoGs

Περισσοτερα ...
Subscribe to this RSS feed
Click here - fbetting view betfair bonus