Sinradio.gr - Items filtered by date: January 2019

Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι στο Θέατρο Λιθογραφείον

Bernard-Marie Koltes

ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΠΩΝ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ

Dans la solitude des champs de coton

Σκηνοθεσία:

Κώστας Ζάπας

Μετάφραση:

Δημήτρης Δημητριάδης

… Γι’ αυτόν τον λόγο σάς πλησιάζω, παρά την ώρα που είναι η ώρα όπου κανονικά ο άνθρωπος και το ζώο ρίχνονται άγρια ο ένας πάνω στο άλλο, πλησιάζω, εγώ, εσάς, με τα χέρια ανοιχτά και τις παλάμες στραμμένες προς εσάς, με την ταπεινότητα εκείνου που προσφέρει απέναντι σε εκείνον που αγοράζει, με την ταπεινότητα εκείνου που κατέχει απέναντι σε εκείνον που ποθεί …

Το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Γάλλου συγγραφέα Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, στο Θέατρο Λιθογραφείο. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Κώστα Ζάπα και θα παιχτεί την  Παρασκευή 18 και  το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στις 21.15 , στο Θέατρο Λιθογραφείο στην Πάτρα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά διεθνώς θεατρικά έργα του Κολτές, o οποίος ανανέωσε όσο κανείς το σύγχρονο Γαλλικό και διεθνές θέατρο.

Σε μια συνέντευξή του στην COLETTE GODARD ο Κολτές είχε πει για τη «μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι»: «Στην αρχή είχα σκεφτεί να φέρω αντιμέτωπους έναν τραγουδιστή των μπλουζ κι έναν πανκ. Δύο απόψεις για τη ζωή εντελώς αντίθετες, κι αυτό είναι που έχει σημασία. Όταν η απόσταση ανάμεσα σε δυο πρόσωπα είναι τόσο μεγάλη, τι μένει; Η διπλωματία, δηλαδή η γλώσσα. Συνομιλούν ή αλληλοσκοτώνονται. Άρα λοιπόν συνομιλούν, όμως το ότι αλληλοπροσεγγίζονται δεν οφείλεται στο ότι εγκιβωτίζονται ο ένας μέσα στον άλλον. Όταν είδα την ταινία του Τζάρμους «Στην παγίδα του νόμου», αναγνώρισα τον εαυτό μου στις σχέσεις του Tom Waits και του John Lurie, που χωρίς να το θέλουν έχουν βρεθεί μαζί. Αυτό που συμβαίνει ανάμεσά τους είναι κάτι το μυστηριώδες, σαν ένας αγώνας πυγμαχίας. Βάζουν δυο ανθρώπους πάνω σ’ ένα ρινγκ κι αυτοί πρέπει ν’ αγωνιστούν και να νικήσουν. Δυο πρόσωπα που δεν γνωρίζουν το ένα το άλλο, χτυπιούνται μέχρι θανάτου μπροστά στο κοινό, ζουν πράγματα που υπερβαίνουν το ερωτικό πάθος. Απέναντι στον αντίπαλο, απογυμνώνονται, υποφέρουν όπως ποτέ άλλοτε. Αυτοί οι άνθρωποι, σε τελευταία ανάλυση, δεν έχουν φτάσει στον πάτο. Είναι δυνατοί. Δεν έχουν πλέον ούτε αυταπάτες, ούτε πίστη. Πράγμα που τους επιτρέπει να έχουν ασύλληπτες φιλοδοξίες, τρελές αλλά πολύ συγκεκριμένες ελπίδες. Εμείς θέλουμε την υπέρβαση, εδώ ακριβώς στην επίγεια ζωή. Την υπέρβαση για μία και μόνο στιγμή. Τη θυσία για ένα άμεσο αποτέλεσμα. Έτσι είναι τα θεατρικά μου πρόσωπα, τους ανεβαίνει η αδρεναλίνη, και ορμούν, έστω κι αν δεν πιστεύουν στο αποτέλεσμα.»

Ο Κώστας Ζάπας γράφει στο σκηνοθετικό του σημείωμα «Ένας Πελάτης κι ένας Ντίλερ. Μια συναλλαγή. Δύο άντρες. Δύο πολεμιστές. Δύο σύμβολα ενός κόσμου πριν την έλευση του πολιτισμού, όπου επικρατούσαν τα ένστικτα. Αλλά κι ενός μετα-πολιτισμού που έρχεται και είναι το ίδιο ακραίος, ενστικτώδης, ακαριαίος. Δύο αρχέγονοι άνθρωποι που όμως καθρεφτίζουν την σύγχρονη κοινωνία όσο κανείς.»

Ερμηνεύουν: ο Δημήτρης Γεωργαλάς, πρωταγωνιστής του Πατρίς Λεκόντ στην ταινία «Το κορίτσι στην γέφυρα» με τους Βανέσα Παραντί και Ντάνιελ Οτέιγ και ο νεαρός ηθοποιός Θάνος Κώτσης.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του κινηματογραφικού παραγωγού Γρηγόρη Αθανασίου της Minus Pictures Films και της Ομάδας Cartel.

Η μετάφραση είναι του συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Δημητριάδη.

 Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Μαρία Καραθάνου, πρόσφατα βραβευμένη για την δουλειά της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ AIFF.

Τους φωτισμούς της παράστασης έχει σχεδιάσει ο Δημήτρης Κουτάς.

Βοηθός παραγωγής η Ελλη Τσιτσιπά.

Το sound design έχει επιμεληθεί ο Ηλίας Φλάμμος.

Φωτογραφίες παράστασης Στέφανος Κοσμίδης.

Χορηγοί επικοινωνίας της παράστασης το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας και η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα καθώς και οι Εκδόσεις Αγρα, από τις οποίες κυκλοφορεί και το ομώνυμο θεατρικό έργο του Κολτές.

Συγγραφέας Bernard-Marie Koltes

Είναι ένας από τους σημαντικότερους και ευρέως παιγμένους γάλλους θεατρικούς συγγραφείς. Αναδύθηκε αμέσως ως η πιο χαρακτηριστική και δραματική φωνή που ανανέωσε το γαλλικό και το διεθνές θέατρο.Ο Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, γεννημένος σε μια μεσοαστική οικογένεια στο Μετζ το 1948, ανακαλύπτει για πρώτη φορά τη μαγεία του θεάτρου στα 20 χρόνια του, συγκλονισμένος από την ερμηνεία της ηθοποιού Μαρί Καζαρές στη Μήδεια. Τα έργα του Κολτές είναι από τα πλέον γνωστά και ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς θεατρικούς συγγραφείς του κόσμου, έχοντας δει όλα τα δημιουργήματά του να ανεβαίνουν επί σκηνής. Πέθανε το 1989 στο Παρίσι.

Σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας

Η ταινία του «Μικρές ελευθερίες» χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία παραγωγής του Λαρς φον Τριερ ZENTROPA. Χαρακτηρίστηκε ως «ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους διεθνείς σκηνοθέτες του σινεμά του δημιουργού» ( Cineuropa), o Guardian τον θεωρεί ως «έναν από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής νέας κινηματογραφικής γενιάς», η γαλλική L'Humanite αναφέρει τον Κώστα Ζάπα ως «την ελληνική εξαίρεση» και η λατινοαμερικανική Pagina/12 τον χαρακτήρισε ως «την πιο εκρηκτική φλέβα το εξαίρετου νέου ελληνικού κινηματογραφικού κύματος». "Ο Κώστας Ζάπας, φέρνει αντιμέτωπη την ελληνική κοινωνία με τις πραγματικά εφιαλτικές της πράξεις - τις πράξεις που κανένας δεν τολμά να αναφέρει" όπως σημειώνεται στην μονογραφία των εκδόσεων I.B.Tauris, Realism in Greek cinema. Ενώ για το έγκριτο αμερικανικό Cinema Journal το έργο του Κώστα Ζάπα συγκρίνεται με το έργο των Antonin Artaud και Jonas Mekas. Σε μια  εκ βαθέων ανάλυση του διεθνή τύπου η ταινία «Η Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας» συγκρίνεται τιμητικά με το έργο των Jack Smith, Russ Meyer, John Waters, Andy Warhol καθώς και του Gregg Αράκι. Το 53ο TIFF παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον Κώστα Ζάπα, προβάλλοντας όλες τις ταινίες του. Οι ταινίες του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ με εξαιρετικές κριτικές και έχουν διανεμηθεί εκτός Ελλάδας. Έχει επίσης δημοσιεύσει δύο μυθιστορήματα, "Μπλε Καρδιά" (Εκδόσεις Κέδρος, 2001) και "Φράνκενστάιν REC" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2014)

Μεταφραστής Δημήτρης Δημητριάδης

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944. Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στις Βρυξέλλες απ' το 1963 ως το 1968. Εκεί έγραψε το 1966 το πρώτο θεατρικό του έργο, "Η τιμή της ανταρσίας στην μαύρη αγορά", το οποίο ανέβασε ο Patrice Chereau το 1968 στο Theatre d' Aubervilliers, στο Παρίσι. Το 1978 εκδόθηκε το "Πεθαίνω σαν χώρα", το πρώτο του πεζογράφημα, κ.ά. Παράλληλα ασχολήθηκε συστηματικά με τη μετάφραση πεζογραφημάτων των JeanGenet, GeorgesBataille, Witold Gombrowicz, Maurice Blanchot, Gerardde Nerval, Balzac, Bernard-MarieKoltes, καθώς και τη μετάφραση θεατρικών έργων των Μολιέρου, Ευρυπίδη, J. Genet, G. Courteline, TennesseeWilliams, Σαίξπηρ για διάφορα θέατρα.

ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΠΩΝ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ

 Συντελεστές:

Συγγραφέας : Μπερνάρ-Μαρί Κολτές

Σκηνοθεσία: Κώστας Ζάπας

Μετάφραση Δημήτρης :Δημητριάδης

Σκηνικά – κοστούμια : Μαρία Καραθάνου

Φωτισμοί :Δημήτρης Κουτάς

Βοηθός παραγωγής Ελλη Τσιτσιπά

Sound design Ηλίας Φλάμμος

Σχεδιασμός αφίσας: Βασίλης Τίκος

Φωτογραφίες παράστασης: Στέφανος Κοσμίδης  

Διάρκεια: 75΄

Τιμή εισιτηρίων: 12 ευρώ  κανονικό και 8 ευρώ μειωμένο

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2610328394,6939835990

Περισσοτερα ...

Stand Up Comedy στο Θέατρο Act!

«Εγώ Γέλασα» 
με τον Θωμά Ζάμπρα 

20 Ιανουαρίου στις 21.30

 Tο «Εγώ Γέλασα» αποτελεί την δεύτερη σόλο παράσταση του κωμικού Θωμά Ζάμπρα. 
Και αφήνει για πρώτη φορά την Αθήνα (έστω και για κοντά). Νέα κείμενα, ίδια (χαμηλή) διάθεση! 
Το «Εγώ Γέλασα» έρχεται για μια και μοναδική παράσταση στην Πάτρα στις 20 Ιανουαρίου στις 21.30 στο θέατρο act στις. 

O Θωμάς Ζάμπρας ασχολείται με την κωμωδία 5 χρόνια. 
Σε αυτό το διάστημα συνέγραψε και έπαιξε μαζί με τον Διονύση Ατζαράκη στην τηλεοπτική εκπομπή Cineλθετε, δούλεψε και έκανε sold out stand up περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και μια στην Ευρώπη. 
«Εγώ Γέλασα» η δεύτερη σόλο παράσταση του stand-up κωμικού Θωμά Ζάμπρα.

«Εγώ Γέλασα» 
stand-up με τον Θωμά Ζάμπρα στο θέατρο act
 (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)

Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 21.30
Εισιτήρια: 8€ (προπώληση) και 10€ (στο ταμείο του θεάτρου)

Προπώληση: Τετάρτη- Κυριακή και ώρες: 19.30-22.30 στο ταμείο του θεάτρου

ΠΟΖΑ ΜΗΔΕΝ

με τον Ζήση Ρούμπο 

Κυριακή 27 Ιανουάριου στις 21.00

Στη πρώτη του σόλο παράσταση, ο Ζήσης Ρούμπος (ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΑΣΦΑΙΡΟΙ) μιλάει για θέματα που απασχολούν όλους μας με κωμικό τρόπο και απαντά στο καίριο ερώτημα που απασχολεί το 79.2% του πληθυσμού της Γης: τι πρέπει να κάνει κανείς για να μην έχει πόζα στη ζωή του.

Αλλιώς: ΠΟΖΑ ΜΗΔΕΝ.  

ΠΟΖΑ ΜΗΔΕΝ  stand-up comedy με τον Ζήση Ρούμπου στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)
Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 21.00
 

Πληροφορίες : 2610272037 & 6936122263
Εισιτήρια: 8€ (Προπώληση) 10€ (Ταμείο)

Προπώληση: Τετάρτη-Κυριακή 19.30-22.30 στο ταμείο του θεάτρου

Αριστοτέλης Ρήγας «Τουρλού» 

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 21.30 

OPENING ACTΜάριος Δημητρόπουλος


Ο Αριστοτέλης Ρήγας, ένας από τα εξέχοντα μέλη της εγχώριας σκηνής Stand - up Comedy με εκατοντάδες παραστάσεις στο ενεργητικό του σε όλη την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη και την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη, παρουσιάζει το “Τουρλού”, τη δεύτερη σόλο παράσταση του, μια παράσταση stand-up comedy και μουσικής κωμωδίας για όλα τα γούστα!

Σου αρέσουν τα σύντομα αστεία και τα λογοπαίγνια; Αυτή η παράσταση είναι για εσένα!
Σου αρέσουν οι ιστορίες και τα μεγαλύτερα αστεία; Αυτή η παράσταση είναι για εσένα!
Σου αρέσουν οι διασκευές και τα mashup γνωστών τραγουδιών; Αυτή η παράσταση είναι για εσένα!
Σου αρέσει η ιστορία του Άμλετ του τραγικού πρίγκιπα της Δανιμαρκίας; Αυτή η παράσταση και πάλι είναι για εσένα! Απλά δεν είναι ο «Άμλετ»! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλεις να γελάσεις!

Λογοπαίγνια, σύντομα αστεία προσωπικές ιστορίες, ευφάνταστες παρατηρήσεις, σουρεαλισμός, μουσική κωμωδία, διασκευές, mashup τραγουδιών και πολλά πολλά άλλα “δένουν” μαζί σε μια παράσταση που δεν μοιάζει με καμία!
Σερβίρεται κρύα - ή και ζεστή, δεν υπάρχει θέμα – αλλά πάντα με κέφι και παιγνιώδη διάθεση. Μια παράσταση με δυνατά «punch line» και επίγευση που κρατάει.

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις της στο Athens Comedy Festival και το Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης το «τουρλού» έρχεται στο θέατρο act για μια και μοναδική παράσταση!

Αριστοτέλης Ρήγας «Τουρλού» | Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 21.30
Πληροφορίες
: 2610272037 – 6936122263

Εισιτήρια: 10€ (Κανονικό) 8€ (μειωμένο-προπώληση)

Προπώληση: Τετάρτη-Κυριακή 19.30-22.30 στο ταμείο του θεάτρου

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: 
Πελοπόννησος, pelop.gr , thebest.gr, Τέταρτο, Άρωμα FM, happyweek.gr,  presspop.gr, patrasevents.gr, Sidoux café, Δίηχο, tempo24, Cafe Cinema, Συνδετήρας,  pelopolitismos.wordpress.com, The locals.gr, upfm, απτάλικο, jambacopy, locale, sinradio.gr, city cafe, Café Tag.                           

ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ:
GALAXY CITY CENTER HOTEL, NoiseBoxStudio, THE BESTNEWS, MONO

 

 

Περισσοτερα ...

Goodbye Bedouin Live:: Submarine/Youth Presentation στον Συνδετήρα

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου ο Συνδετήρας παρουσίαζει τους Goodbye Bedouin!
Στο πρώτο live της χρονιάς, η psych garage μπάντα από την Πάτρα, θα παρουσίασει το νέο 7ιντσο "Submarine/Youth" που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Inner Ear Records, αλλά και πολλά ακόμα tracks!
Intro/Outro Party: PressPop.gr & Goodbye Bedouin guests
Supported by sinradio.gr
Ώρα Έναρξης: 22:00
Είσοδος Ελεύθερη

Bio:
Οι Goodbye Bedouin είναι μία psych garage μπάντα από την Πάτρα που αποτελείται από τους Βασίλη Σμπήλια (vocals, guitar, tambourine), Σπύρο Παπαϊωάννου (guitar, keyboards, vocals), Θεόδωρο Παπαδόπουλο (guitar, keyboards), Γεράσιμο Ασπρομάλλη (bass, vocals) και Γιώργο Αμαξά (drums, tambourine, maracas), όλοι τους πρώην μέλη ανεξάρτητων μουσικών συγκροτημάτων της πόλης.

Τον Ιανουάριο του 2017 ξεκίνησαν τις πρώτες τους πρόβες ανακατεύοντας τις φαζαριστές κιθάρες του rock ‘n roll της Αμερικής και της Μεγάλης Βρετανίας, τις μελωδικές γραμμές από την ψυχεδελική ποπ των ‘60s, την κινηματογραφική μουσική του John Barry, αλλά και την αστική κουλτούρα των ημερών, με τους στίχους των Beat ποιητών και του Dylan Thomas. Λίγο αργότερα, μαζί με τον Ιάσονα Ζούμπο (tambourine, percussion), άρχισαν να παρουσιάζουν ζωντανά την δουλειά τους σε φεστιβάλ (Saristra Festival, Westside Festival) και σε ανεξάρτητες σκηνές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Στα τέλη του 2017, με παραγωγό τον Μανώλη Αγγελάκη (Illegal Operation, Appallachian Cobra Worshipers) και μηχανικό ήχου τον Σάκη Μπάστα (Raining Pleasure, Abbie Gale), ηχογράφησαν στο Noisebox Studio στην Πάτρα τα δύο πρώτα τους κομμάτια που κυκλοφορούν σε 150 αριθμημένα 7” single και digital από την Inner Ear.

Περισσοτερα ...

Ροκφόρ presents:: Dub Pistols (UK) DJ set w/Blend Mishkin & Bass Delight

A-Side Events & Bookings και το Ροκφόρ υπερήφανα παρουσιάζουν:

Dub Pistols DJ Set (Barry Ashworth) w/Blend Mishkin & Bass Delight

24 Ιανουαρίου //Ροκφόρ//Πάτρα

Ο θρυλικός Barry Ashworth, frontman και ‘’ιθύνων νους’’ της Βρετανικής superband Dub Pistols, γνωστός για τα ξεσηκωτικά DJ sets του, επιστρέφει στην Πάτρα και συναντά τον πρωτοπόρο Έλληνα dj /παραγωγό Blend Mishkin και τον πατρινό Dimitris Bassdelight Giotopoulos ένα από τους παλιότερους και πιο έμπειρους Jungle / DnB / Reggae / Dub dj.

Οι συστάσεις είναι περιττές και για τους δύο, Barry & Blend, θα μοιραστούν τα decks μιξάροντας Dub, Reggae, Hip Hop, Dancehall, Ska και Jungle και υπόσχονται ένα πάρτι- δυναμίτη!

★ BARRY ASHWORTH [Dub Pistols, UK]
★ BLEND MISHKIN

Entrance free.

Περισσοτερα ...

Συντάκτες του Presspop.gr και παραγωγοί του Sinradio.gr επιλέγουν τα καλύτερα άλμπουμ του 2018

Tο 2018 είναι πλέον παρελθόν και όπως κάθε χρόνο έχει έρθει η ώρα για την, διαχρονικά αγαπημένη συνήθεια, κάθε ακροατή-μουσικόφιλου-παραγωγού, που παρακολουθεί σταθερά τις κυκλοφορίες κάθε χρονιάς. Αυτή η συνήθεια, είναι οι γνωστές λίστες με τα αγαπημένα album του έτους που πέρασε, μια διαδικασία που γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά στο Presspop.gr, αυτήν την φορά σε συνεργασία με το ιντερνετικό ραδιόφωνο της πόλης, το Sinradio.gr.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι συντάκτες του Presspop και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Sinradio, παρουσιάζουν τους 20 (ή 10) δίσκους που ξεχώρισαν μέσα στην χρονιά, ιεραρχημένους με σειρά, για μια δισκογραφική ανασκόπηση των όσων μας επηρέσαν τον προηγούμενο χρόνο.

Αναγνώστες και ακροατές μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν την ανταλλαγή λιστών και απόψεων, στέλνοντας τις λίστες τους στα inbox μας (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) για να δημοσιευτούν σε αυτό το άρθρο! Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε τις τάσεις που επικράτησαν, να αντλήσουμε εκατέρωθεν επιρροές αλλά και να προσέξουμε δίσκους που μας διέφυγαν στον τρέχoν περιβάλλον της αδιάκοπης πληροφορίας.

Πολλοί από τους δίσκους που θα δείτε παρακάτω, έχουν παρουσιαστεί στην μουσική στήλη του presspop.
Μίμης Πλέσσας

Τάσος Σταυρόπουλος (presspop.gr)
1. Car Seat Headrest – Twin Fantasy
2. Rolling Blackouts Coastal Fever – Hope Downs
3. Idles – Joy As An Act of Resistance
4. Vagina Lips – Generation Y
5. Parquet Courts – Wide Awake!
6. Beach House – 7
7. Spiritualized – And Nothing Hurt
8. MGMT – Little Dark Age
9. Shame – Songs Of Praise
10. The Liminanas – Shadow People
11. Ty Segall – Freedom’s Goblin
12. Amen Dunes – Freedom
13. Goat Girl – Goat Girl
14. Still Corners – Still Corners
15. Young Fathers Cocoa Sugar
16. Preoccupations – New Material
17. Ta Toy Boy – This Town
18. Arctic Monkeys – Tranquility Base Hotel & Casino
19. Iceage – Beyondless
20. Stephen Malkmus And The Jicks – Sparkle Hard

Στράτος Μαρούδας (presspop.gr/sinradio.gr)
1) Spiritualized - And Nothing Hurt
2) Parquet Courts - Wide awake
3) Shame - Songs of praise
4) The good, the bad and the queen - Merrie Land
5) Idles - Joy As An Act of Resistance
6) Beak - >>>
7) Rolling Blackouts Coastal Fever - Hope Downs
8) Kurt Ville - Bottle it in
9) Gruff Rhys - Babelsberg
10) Israel Nash - Lifted
11) Jeff Tweedy - Warm
12) Eels - The deconstruction 
13) MGMT - Little dark age
14) Molochs - Flowers in the spring
15) Phosphorescent - C'est la vie
16) U.S. Girls - In a poem unlimited
17) Still corners - Slow air
18) DMA's - For now
19) B.R.M.C. - Wrong Creatures
20) Khruangbin - Con todo el mundo
Και 5 Ελληνικά
1) The Vagina lips - Generation Y
2) Ocean Hope - Rolling days
3) Post lovers - S/T
4) Ta toy boy - This town
5) The Steams - Wild Ferment

CJ Turtle (sinradio.gr)          
1. Nicola Conte & Spiritual Galaxy - Let Your Light Shine On
2. Jazzanova - The Pool 
3. Mildlife - Phase 
4. Minus - Connection Made
5. Emanative – Earth
6. Madeleine Peyroux – Anthem
7. Bosq - Love & Resistance
8. Jungle By Night – Livingstone
9. Ray Lugo - Family Remixes 
10. Yazmin Lacey - When The Sun Dips 90 Degrees
11. Uniting Of Opposites - Ancient Lights
12. Honeyfeet - Orange Whip
13. Art Of Tones - Unbalanced Local Talk
14. Detroit Swindle - High Life
15. Tony Allen & Jeff Mills - Tomorrow Comes The Harvest
16. Zoo Brazil - Point of View
17. Underworld & Iggy Pop - Teatime Dub Encounters
18. Thyladomid – Places
19. Ladybird - All I Wanna Say
20. Maya Jane Coles - Waves & Whirlwinds 

Δημήτρης Μάστορης (presspop.gr)
1. Zeal & Ardor – Stranger Fruit
2. King Dude – Music To Make War To
3. Carpenter Brut – Leather Teeth
4. Father John Misty – God’s Favorite Customer
5. Viagra Boys – Street Worms
6. Anna Von Hausswolff – Dead Magic
7. Dirtmusic – Bu Bir Ruya
8. Sons Of Kemet – Your Queen Is a Reptile
9. Cypress Hill – Elephants on Acid
10. A Perfect Circle – Eat the Elephant
11. The Black Queen – Infinite Games
12. Khruangbin – Con Todo El Mundo
13. Mick Jenkins – Pieces of a Man
14. Bryan Ferry and his Orchestra – Bitter-Sweet 
15. Altin Gün – On 
16. Laurie Anderson / Kronos Quartet – Landfall
17. Brockhampton – Iridescence
18. Laibach – The Sound of Music
19. Skee Mask – Compro
20. Sleep – The Sciences
Greek Top 5
1. The Steams – Wild Ferment
2. Sworr. – S/T
3. The Last Drive – S/T
4. Θάνος Ανεστόπουλος – Ως Το Τέλος
5. Βέβηλος – Το βιβλίο των τεσσάρων στοιχειών

Δήμητρα Αλεξανδράκου (sinradio.gr)
1. Moby-Everything Was Beautiful and Nothing Hurt
2. Kamasi Washington-Heaven and Earth
3. Morgane Ji-Woman Soldier
4. Lenny Kravitz-Raise Vibration
5. Gorillaz-The Now Now
6. Morcheeba-Blaze Away
7. A.A.L (Against All Logic)- 2012-2017
8. Nightmares On Wax-Shape The Future
9. Rsn-Strange Eyes
10. Cayetano-Melanie
11. Moderator-Sinner’s Syndrome
12. Neneh Cherry-Broken Politics
13. Khruagbin-Con Todo El Mundo
14. Maribou State-Kingdoms In Colour
15. Young Fathers-Cocoa Sugar
16. Still Corners-Slow Air
17. Dita Von Teese-Dita Von Teese
18. MGMT-Little Dark Age
19. Atmosphere-Mi Vida Local
20. Black Rebel Motorcycle Club-Wrong Creatures

Βασίλης Παλαιολόγου (presspop.gr/sinradio.gr)
1. GHOST – PREQUELLE
2. TA TOY BOY – THIS TOWN
3. PARQUET COURTS – WIDE AWAKE
4. MITSKI – BE THE COWBOY
5. TY SEGALL – FREEDOM’S GOBLIN
6. ROLLING BLACKOUT’S COASTAL FEVER – HOPE DOWNS
7. IDLES – JOY AS AN ACT OF RESISTANCE
8. SUEDE – THE BLUE HOUR
9. THE ESSEX GREEN – HARDLY ELECTRONIC
10. CHICKN – WOWSERS
11. THE LAST DRIVE - ST
12. JUDAS PRIEST – FIREPOWER
13. KHRUANGBIN – CON TODO EL MUNDO
14. ANNA VON HAUSSWOLFF – DEAD MAGIC
15. LOW – DOUBLE NEGATIVE
16. THE SMASHING PUMPKINS – SHINY AND OH SO BRIGHT VOL.1 – NO PAST. NO FUTURE. NO SUN.
17. HOOKWORMS – MICROSHIFT
18. AMEN DUNES – FREEDOM
19. CLUTCH – BOOK OF BAD DECISIONS
20. GRETA VAN FLEET – ANTHEM OF THE PEACEFULL ARMY

Λάμπρος Χαντζής (JustCause/presspop.gr)
01) Car Seat Headrest - Twin Fantasy
02) Rolling Blackouts Coastal Fever - Hope Downs
03) Beach House - 7
04) Snail Mail - Lush
05) Arctic Monkeys - Traquility Base Hotel & Casino
06) Shame - Dust On Trial
07) Melody's Echo Chamber - Bon Voyage
08) A.A.L. (Against All Logic) - 2012-2017
09) U.S. Girls - In A Poem Unlimited
10) Mitski - Be The Cowboy
11) Shopping - The Official Body
12) Iceage - Beyondless
13) Prins Obi & The Dreamwarriors - Prins Obi & The Dreamwarriors
14) Lucy Dacus - Historian
15) Liminanas - Shadow People
16) Our Girl - Stranger Today
17) Ty Segall - Freedom's Goblin
18) Courtney Barnett - Tell Me How You Really Feel
19) The Good, The Bad & The Queen - Merrie Land
20) Adrianne Lenker - abysskiss

Θανάσης Στασινός (sinradio.gr)
1. Gorillaz - The Now Now
2. Still Corners - Slow Air
3. Travis Scott – Astroworld
4. Beach House - 7 
5. Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel & Casino
6. MGMT - Little Dark Age
7. Janelle Monae - Dirty Computer
8. Kali Uchis – Isolation
9. Kamasi Washington - Heaven And Earth
10.Mitski - Be The Cowboy
11.Moderator – Sinner’s Syndrome
12.Anna Von Hauswolff - Dead Magic
13.RSN – Strange Eyes
14.Sofi Tukker – Treehouse
15.Khruangbin - Con Todo El Mundo
16.Father John Misty - God's Favorite Customer
17.Against All Logic, 2012-2017
18.Thom Yorke - Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film) 
19.JMSN – Velvet
20.Florence And The Machine - High As Hope

Ντένις Σκούρας (sinradio.gr)
1. Tash Sultana- Flow State
2. The Blue Stones- Black Holes
3. Hozier- Nina Cried Power EP
4. Lenny Kravitz- Raise Vibration
5. Arctic Monkeys- Tranquility Base
6. Sworr.-Sworr.
7. Hippo Campus- Bambi
8. Jack White- Boarding House Reach
9. MGMT- Little Dark Age
10. Gorillaz- The Now Now

Πάνος Σιλιντζήρης (presspop.gr)
1. Film school - Bright to death
2. King tuff - The other
3. Rolling blackouts coastal fever - Hope downs
4. Holy motors - Slow sundown
5. Johnny marr - Call the comet
6. Push button press - Spectacle 1
7. Soft sience - Maps
8. Viagra boys - Street worms
9. Shadowgraphs - Another time
10. Ta toy boy - This town
11. Beach house - 7
12. Kurt vile - Bottle it in
13. Flasher - Constant image
14. Tess parks & Anton newcombe - Tess parks & Anton newcombe
15. Postcards - I'll be here in the morning
16. Courtney barnett - Tell me how you really feel
17. Richard aschroft  - Natural rebel
18. Tango with lions - The light
19. Gliss - Strange heaven
20. Still corners - Slow air

+1 The breeders - All nerve

Θεόδωρος Παπαδόπουλος (Goodbye Bedouin)
1. Iceage - Beyondless 
2. Beach House - 7
3. Ty Segall - Freedom's Goblin
4. Car Seat Headrest - Twin Fantasy
5. Courtney Barnett - Tell Me How You Really Feel
6. The Vagina Lips - Generarion Y
7. Death Cab for Cutie - Thank You For Today
8. Chickn - Wowsers
9. Kurt Vile - Bottle It In
10.Parquet Courts - Wide Awake
11.Jeff Tweedy - Warm
12.Father John Misty - God's Favorite Customer
13.Vince Staples - FM
14.Jack White - Boarding House Reach
15.MGMT - Little Dark Age
16.Interpol - Marauder 
17.Thom Yorke - Suspiria
18.Franz Ferdinand - Always Ascending
19.Suede - The Blue Hour
20.The Smashing Pumpkins - Shiny And Oh So Bright

Δημήτρης Κλητσινάρης (sinradio.gr)
1. Earl Sweatshirt - Some Rap Songs
2. Czarface and MF Doom - Czarface Meets Metal Face
3. Kids See Ghosts - Kids See Ghosts
4. JPEGMAFIA - Veteran
5. IDLES - Joy As An Act Of Resistance
6. Kamasi Washington - Heaven and Earth
7. Noname - Room 25
8. Anderson .Paak - Oxnard
9. alt-J - Reduxer 
10. Haru Nemuri - Haru to Shura
11. Pusha T - DAYTONA
12. Serpentwithfeet - Soil
13. Aphex Twin - Collapse EP
14. A.A.L. (Against All Logic) – 2012-2017
15. Hermit and The Recluse - Orpheus vs the Sirens
16. JID - DiCaprio 2
17. Kali Uchis - Isolation
18. The Internet - Hive Mind
19. Young Fathers - Cocoa Sugar
20. Blood Orange – Negro Swan

Κώστας Πάσχος (sinradio.gr)
1. last drive - last drive
2. lost bodies - specific ocean
3. the sound explosion - the explosive sounds of....
4. vox low - vox low
5. the bevis frond - we're your friends, man
6. arcadian child -superfonica 
7. deniz tek - lost for words
8. medicine boy - lower 
9. holygram - modern cults
10.godsleep - coming of age 

Σωτήρης Στυλιανός (presspop.gr)
20. Interpol - Marauder
19. L’imperatrice - Matahari
18. Idris Ackamoor & the Pyramids – An Angel Fell
17. Rolling Blackouts - Coastal Fever
16. Post Animal – When I Think of You In A Castle
15. Death Grips – Year of the Snitch
14. Stefon Harris - Blackout 
13. Nurse of War – Εις τοπον χλοερόν
12. Khruangbin – Con 
11. The Internet – Hive Mind
10. Jack White – Boarding House Reach
09. Iceage - Beyondless
08. Ross from Friends – Family Portrait
07. Jon Hopkins – Singularity
06. MGMT – Little Dark Age
05. Mode Moderne – Mode IV
04. Chickn – WOWSERS!
03. Sworr. – S/T
02. Sons of Kemet – Your Queen Is A Reptile
01. Idles – Joy As An Act of Resistance

Μίμης Πλέσσας (presspop.gr/sinradio.gr)
1.  Beach House - 7 
2.  Rolling Blackouts Coastal Fever – Hope Downs
3.  MGMT - Little Dark Age
4.  Jon Hopkins - Singularity
5.  The Vagina lips - Generation Y
6.  Ta toy boy - This town
7.  Young Fathers - Cocoa Sugar
8.  Shame - Songs Of Praise
9.  Gorillaz - The Now Now
10.The Liminanas – Shadow People
11.Parquet Courts – Wide Awake!
12.Idles – Joy As An Act of Resistance
13.Spiritualized – And Nothing Hurt
14.Post Lovers - s/t
15.La Luz - Floating Features
16.Our Girl - Stranger Today
17.Still Corners - Slow Air
18.Arctic Monkeys ‎– Tranquility Base Hotel & Casino
19.Amen Dunes - Freedom
20.Στέρεο Νόβα - Ουρανός

Ανδρέας Πρεντάνος (Της δισκοκριτικής)
1. Tirzah • Devotion
2. Leon Vynehall • Nothing is still
3. Haley Heynderickx • I need to start a garden
4. Amen Dunes • Freedom
5. LUMP • LUMP
6. Roo Panes • Quiet man
7. Haley • Pleasureland
8. Richard Swift • The hex
9. Woolen men • Post
10. Jim James • Uniform distortion
11. Goon sax • We're not talking
12. Laura Veirs • The lookout
13. Paul Weller • True meanings
14. Nils Frahm • All melody
15. Alela Diane • Cusp
16. Fit of body • Black box no cops
17. Damien Jurado • The horizon just laughed
18. Saxophones • Songs of the Saxophones
19. David Kitt • Yous
20. Parquet courts •  Wide awake!

Περισσοτερα ...

"Back to the Top": Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc συνεχίζεται στην Πάτρα

Επιστροφή στην Κορυφή – Back to the Top

Σύνοψη: Το 2008 ο 23χρονος Λεωνίδας ανέβηκε για πρώτη φορά στον Όλυμπο. Στην επιστροφή προς την Αθήνα, ένα ατύχημα με τη μηχανή κόστισε σχεδόν τη ζωή του και τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Τώρα, 10 χρόνια μετά, θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και οι φίλοι του θα φροντίσουν να τα καταφέρει. Τι κι αν κανείς τους δεν έχει ξανανέβει κανένα βουνό ποτέ; Ένας feelgood ύμνος στη δύναμη της θέλησης, της φιλίας και της…punk rock.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Προβολή: Κινηματογράφος Πάνθεον | Τετάρτη 16/01/2019 21:45

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:


Back to the Top - Trailer from Ant Kinema on Vimeo.

Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας | 96’ | Ελλάδα | 2018                    
Original Music: Vodka Juniors

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.
Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ | 3,5 ευρώ*
(τιμή προπώλησης μέσω viva.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες:

ABCinema | www.abcinema.gr | 2610342802 | info@abcinema.gr

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την ABCinema, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs και το 2017 ίδρυσε το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids.

CINEDOC 18_19 TRAILER from Anemon on Vimeo.

Περισσοτερα ...
Subscribe to this RSS feed
Click here - fbetting view betfair bonus