Το Midnight Voyage των Tunnelvisions έχει μία ιδιαιτερότητα

Η μουσική είναι μία ιστορία. Είναι οι επιλογές μας και αυτό που είμαστε.

Ό,τι και να ακούει ο καθένας μας, ό,τι και να τον εκφράζει, όταν καμιά φορά τα μουσικά είδη μπλέκονται, δεν έχουμε παρά να το απολαύσουμε.

Αυτό μου αρέσει και στους Tunnelvisions. Μπλέκουν είδη, παραδόσεις, βάζουν χρώμα σε ό,τι παράγουν. Φρέσκες κυκλοφορίες όλο δημιουργικότητα. Άκουσα το Guava, ένα από τα κομμάτια τους που κυκλοφόρησαν το φθινόπωρο, και αυτό ήταν, τους λάτρεψα! Βρήκα ανθρώπους με ταλέντο και χαρακτήρα. Τί άλλο να ζητήσει κανείς όταν μιλάει για ανανέωση της μουσικής βιομηχανίας; Ο κόσμος χρειάζεται να χορεύει, να διασκεδάζει!

Οι Tunnelvisions (Raynor de Groot και Emiel van den Dungen), με αισθητή παρουσία στην Ολλανδία, ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από ένα κοινό όραμα, την επαναφορά της διασκέδασης στη μουσική σκηνή. Εκφράζονται μέσα από την "slow grooving psychedelic house music", ένα είδος που αφήνει πίσω τον ψυχρό, αφηρημένο ήχο.

Το Midnight Voyage, το τελευταίο τους άλμπουμ, έχει μία ιδιαιτερότητα. Καθένα από τα εννέα κομμάτια του, φέρει το όνομα ενός ποταμού ή μίας ερήμου. Το Guava, που έχει την τιμητική του σ’ αυτό το αφιέρωμα, είναι ποταμός της Τζαμάικας και ένα κομμάτι που όπως και οι ίδιοι δηλώνουν είναι μία ερμηνεία της reggae, pop και dance σκηνής.

Εκτός του Guava, ξεχώρισα και άλλα δύο. Πολύ αγαπημένο, αλλά και διαφορετικό από το προηγούμενο, είναι το Uele, πιο εξωτικό, πιο ταξιδιάρικο, όπως ακριβώς και ο ποταμός που του "δάνεισε" το όνομά του. Αλλά και το Kahana, πιο μελωδικό, με  έναν χαρακτηριστικό ήχο που μένει στο μυαλό.

Όλο το άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε από την Atomnation, μπλέκει ήχους της Νότιας Αμερικής, της Καραϊβικής και της Αφρικής, μεταφέροντάς μας σε διάφορα μέρη του κόσμου, προσθέτοντας μία διαφορετική πινελιά σε ό,τι έχουμε συνηθίσει να ακούμε. Τα εννέα του κομμάτια, ταιριασμένα απόλυτα ακόμη και με το εξώφυλλο του άλμπουμ. Χρώματα ανακατεμένα, ήλιος, κύματα, θάλασσες.

Μουσικές που διεγείρουν συναισθήματα και σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα, αυτές να προτιμάς, αυτές μιλούν από μόνες τους…

Ευτυχία Σάλτη

Click here - fbetting view betfair bonus