Αφιέρωμα στους Bedouin

Δύο παραγωγοί-djs, ένα όνομα. Ήχοι πολλοί, περίεργοι, μοναδικοί. Ταξίδια που συναντούν το παρελθόν, και επιστρέφουν πίσω στο παρόν.

Οι Tamer Malki και Rami Abousabe, ή αλλιώς οι Bedouin, από τι φαίνεται εμπνεύστηκαν το όνομά τους από το αραβικό badawī που σημαίνει "κάτοικος της ερήμου" και ταυτίστηκαν με την όλη φιλοσοφία των Βεδουίνων, ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη και κάνοντας επάγγελμα αυτό που αγαπούν, τη μουσική.

Από το άκουσμα ενός τους κομματιού, μπορεί να ξεχωρίσει κανείς την ιδιαιτερότητα του στυλ τους, αφού οι μελωδίες τους αγγίζουν τη Μέση Ανατολή, και έχουν την ικανότητα να μας παρασύρουν. Η δική τους "ταυτοποίηση" συντελείται ακόμη και από έναν γνώστη λιγοστών τους κομματιών.

Το αγαπημένο Lute, εμπνευσμένο από την Αραβική κουλτούρα, επιβεβαιώνει ακριβώς όλα τα παραπάνω. Σου αφήνει μια γλυκιά νοσταλγία, σαν να θες να επιστρέψεις σε τόπους που δεν έχεις καν επισκεφθεί.

Το εκρηκτικό κλίμα και η ζεστή ατμόσφαιρα στέφονται με απόλυτη επιτυχία σε κάθε τους μουσικό event, αφού δεν είναι μικρή η παρουσία τους σε διάφορα clubs και φεστιβάλ του κόσμου.

Έχουν παίξει για τους φλογερούς οπαδούς του Burning Man, στην κορυφή του Robot Heart, περιγράφοντας το φεστιβάλ της ερήμου ως "το απόλυτο ανθρώπινο πείραμα" που αντιπροσωπεύει μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

«Οι άνθρωποι αγαπούν να μοιράζονται κάτι καλό», λέει ο Malki. «Στην περίπτωση αυτή είναι μουσική ή μία ιστορία μιας μοναδικής εμπειρίας που συνέβη στη μέση της ερήμου με 70.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο».

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς τις στοχευμένες επιλογές τους, ακόμη και στα remix που παράγουν. Πίσω στο χρόνο, το Yagudki, του ουκρανικού κουαρτέτου DakhaBrakha, κατάφεραν να το ανυψώσουν σε κάτι τόσο δικό τους και παράλληλα τόσο διαφορετικό σε ρυθμό από το πρωτότυπο, που αναρωτιέται κανείς, πως η ηλεκτρονική μουσική, είναι ένα θαύμα από μόνη της. Το Urpillay, του αργεντίνου καλλιτέχνη LUM, καθώς και η συνεργασία των δύο στη δημιουργία του Dyonysus είναι αναμφισβήτητα κάτι το ξεχωριστό.

Με πολλά κομμάτια ανά τα προηγούμενα διαστήματα, το καλοκαίρι που πριν από λίγο αφήσαμε πίσω, επέστρεψαν με νέες κυκλοφορίες σε deep house ρυθμούς, όπως το Turn the Tides, από την Get Physical Music, τα Straight To The Heart, The Way Home και Sight από το label All Day I Dream, καθώς και τα Guacamole και Set The Controls For The Heart Of The Sun, με το τελευταίο να καταλαμβάνει τη δέκατη έκτη θέση στα top 100 deep house κομμάτια στο Beatport.

 

Τον Σεπτέμβρη από την Keinemusik, κυκλοφόρησε το One on One feat Fink, του &ME και σε remix των Bedouin.

 

Τελικά, μας αφήνουν μία γεύση εξέλιξης, με τη φαντασία και την ονειροπόληση να κατακτούν το μυαλό.

 

Ευτυχία Σάλτη

Click here - fbetting view betfair bonus