The Suicide Of Western Culture – Ηλεκτρονική Φιλοσοφία

Οι  είναι ένα μουσικό ντουέτο από την Καταλονία και συγκεκριμένα απ’ τα προάστεια της Βαρκελώνης. Ο Juanjo Fernández και  Miquel Martínez κινούνται μεταξύ φουτουριστικού post-rock και ηλεκτρονικών ήχων,

οδηγούμενοι από Krautrock και πειραματική μουσική, και καταφέρνουν εξαίσια να τα πιάνουν όλα αυτά απ’ τις άκρες τους και να τα δένουν μ’ έναν κόμπο που δεν θα έχεις ποτέ τη δύναμη, μα ούτε και τη θέληση, να λύσεις. Η φιλοσοφία της ηλεκτρονικής μουσικής, έχει πλέον αλλάξει.

Έχουν κυκλοφορήσει μόλις δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο το όνομα της μπάντας «The Suicide Of Western Culture» και το δεύτερο το 2013 με τίτλο «Hope Only Brings Pain». Ενδιάμεσα, το 2012 κυκλοφόρησαν ένα μικρό άλμπουμ τεσσάρων κομματιών, τρεις επανακτελέσεις κι ένα καινούριο κομμάτι, τα οποία εμπνεύστηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στον Καναδά. Αρχές Μαρτίου του 2015 κυκλοφόρησε ένα 12λεπτο single, στο οποίο έχουμε το καινούριο κομμάτι “Still Breathing But Already Dead” στην πρωτότυπη σύνθεσή του και δυο διασκευές του κομματιού από τον The Field (Axel Willner) και τον Hugo Capablanca. Ένα κομμάτι που μας θυμίζει ήχους του Arca, με τη διαφορά ότι εδώ ο ήχος δεν διακόπτεται, αλλά σε σπρώχνει σε μια συνεχόμενη κίνηση αντί για σπασμωδική. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται ένα νέο, ολοκληρωμένο άλμπουμ.

Στη σκηνή, θα τους δείτε πάντα να φοράνε κουκούλα και οι δύο και σπάνια να κοιτάνε τον κόσμο, δημιουργώντας έτσι μια μυστήρια ατμόσφαιρα κι έναν εσωτερισμό. Δεν τους ενδιαφέρει να βάλουν στίχους στη μουσική τους, διότι δεν χρειάζεται. Κάθε τίτλος από τα κομμάτια τους είναι μια ολόκληρη ιστορία που την επενδύουν μουσικά.

Το πρώτο τους άλμπουμ, ήρθε για να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στην ηλεκτρονική φιλοσοφία. Ίσως είχε λίγο παραπάνω θόρυβο απ’ ότι χρειαζόταν, όμως, ήταν το πρώτο τους βήμα και ο θόρυβος προερχόταν από τα ανώδυνα πεσίματα, ώσπου να περπατήσουν σταθερά. Τα κομμάτια που ξεχώρισαν είναι το «This is the last time I shake your hand», «The Italian Chapel», και το «A Forest of Greyhounds Hanged». Το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ, ήρθε για να πετάξει στα σκουπίδια τις βοηθητικές ρόδες. Αξίζει να σημειώσουμε την ιστορία κάποιων κομματιών, μιας και εδώ μιλάμε για μουσική λογοτεχνία.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το «Remembering Better Times» για να μας θυμίσει το παρελθόν και για να μας προετοιμάσει για το δεύτερο θέμα, το «Hey, Guys! I Know the Name of the Culprits», όπου είναι εμπνευσμένο από έναν τύπο που μπήκε μεθυσμένος σ’ ένα μπαρ κι άρχισε να μιλάει για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο με αγανάκτηση. Η έκπληξη ήταν ότι αυτός ο τύπος ήταν αστυνομικός. Από τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ, είναι το «Two Lights at the Bottom of the Ravine». Εμπνευσμένο από την ιστορία ενός αυτιστικού μικρού παιδιού, το οποίο είχε ένα ατύχημα με τον πατέρα του και ο πατέρας του σκοτώθηκε. Το παιδί το βρήκανε ζωντανό μετά από μια μέρα, να κρατάει τον πατέρα του αγκαλιά, ορφανό πλέον, μιας και δεν είχε μητέρα. Στο κομμάτι φαίνεται η αγωνία του παιδιού για το παρόν και το μέλλον. Το «Hope Only Brings Pain», θέλει να μας μάθει ότι όταν κάνεις κάτι με την ψυχή σου, χωρίς να περιμένεις τίποτα, τότε μόνο δεν πονάς. Το «When Did I Become Everything I Hate», σέρνεται στην ιδέα του όταν συναντάς κάποιο άτομο που είναι αισιόδοξο για το μέλλον του κι εξηγεί ότι στις μέρες μας, είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να πιστεύει ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα και όχι χειρότερα για το μέλλον. Όταν συναντάς κάποιο τέτοιο άτομο, συνειδητοποιείς ότι χωρίς να το καταλάβεις, έχεις μεταμορφωθεί σε κάτι που μισείς. Η μουσική του κομματιού σε κάνει να νιώθεις ότι σε κουβαλάς και ότι σε κουράζει ο ίδιος σου ο εαυτός.

Οι The Suicide Of Western Culture, είναι πιο σύγχρονοι από ποτέ, σ’ ένα πακέτο που περιλαμβάνει το όνομά τους, τους τίτλους των κομματιών τους και τη συνθετική μουσική τους. Οι ίδιοι, ψάχνοντας συνεχόμενα τον ήχο τους, λένε ότι το μόνο που θέλουν είναι να πλάσουν συναισθήματα. Και τελικά το καταφέρνουν.

 

Αρτέμης Μούλος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « The Postal Service Το RELEASE ATHENS επιστρέφει »
Click here - fbetting view betfair bonus