The Postal Service

Με ένα και μοναδικό ολοκληρωμένο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2003, η αμερικάνικη electro-pop μπάντα ThePostalService, γυρίζει τον κόσμο τα τελευταία δώδεκα χρόνια και ξεσηκώνει το κοινό με τα ίδια, αξεπέραστα κομμάτια. Το 2013 η δισκογραφική τους εταιρία Sub Pop, αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει το μοναδικό τους άλμπουμ «Give Up», για τη γιορτή των δέκα χρόνων του άλμπουμ, με κάποια καινούρια κομμάτια μέσα. Το δίδυμο Seattelite Ben Gibbard (από τους Death Cab For Cutie’s) και ο Angeleno  Jimmy Tamborello (από τους Dntel και τους Figurine), αποφάσισαν να μη δουλέψουν πάνω σε κάποιο καινούριο άλμπουμ και τον Μάιο του 2015 επιβεβαίωσαν ότι το πρότζεκτ  The Postal Service έχει ολοκληρωθεί κι ας πούλησε πάνω 500.000 κομμάτια μόνο στα δύο πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του.

Παρ’ όλο όμως που δεν σκέφτονται να βγάλουν κάτι καινούριο, αυτό δεν τους σταματάει στο να εμφανίζονται σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο και μάλιστα πολύ συχνά. Ο  Tamborello έχει το χάρισμα να ξεσηκώνει το κοινό ενώ ο ίδιος δεν σταματάει να ιδρώνει πάνω στη σκηνή. Ιδρώνει τόσο πολύ που έχει πρόβλημα με τον ήχο στην κιθάρα όταν στάζει μέσα ιδρώτας απ’ ό, τι έχει πει, μέχρι που έχει σκεφτεί να φτιάξει μια καινούρια μπάντα με τον GlenKotche από τους Wilco με το όνομα Sweat Bros.

Στο άλμπουμ Give Up , το κάθε κομμάτι είναι  και μια ιστορία. Στο « The District Sleeps Alone Tonight», ο πρωταγωνιστής επιστρέφει μετά από καιρό στο μέρος που κάποτε έμενε με την πρώην κοπέλα του και μας περιγράφει τη συνάντησή τους. Του έρχονται στο μυαλό αναμνήσεις απ’ το παρελθόν και τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο που θα ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί, «I'm staring at the asphalt wondering what's buried underneath». Νιώθει ένας ξένος πλέον που έχει το κλειδί της πόρτας της και βλέπει από κοντά το γιατί ήταν αυτός τελικά που έπρεπε να φύγει, «And I am finally seeing/WhyIwastheoneworthleaving».

Το κομμάτι με τις πιο πολλές διασκευές, αυτό που είναι πάντα τελευταίο στις συναυλίες τους, είναι το «Such Great Heights». Ένα από τα πιο υπέροχα και ευδιάθετα κομμάτια που κυκλοφορούν. Το κομμάτι είναι ερωτικό με όλη τη σημασία της έννοιας. Μιλάει για το τέλειο ζευγάρι, ένα ζευγάρι που έχει φτάσει στο επίπεδο να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο κι εμείς όλοι τους βλέπουμε από κάτω να είναι ψηλά και να θέλουν να μείνουν εκεί, «They will see us waving from such great heights/"Comedownnow" they'llsay/Buteverythinglooksperfectfromfaraway/"Comedownnow" butwe'llstay». Η μουσική του κομματιού σε σηκώνει εκεί ψηλά από την αρχή και δεν υπάρχουν καλύτεροι στίχοι για να ξεκινήσει η ιστορία από τους «I am thinking it's a sign/Thatthefrecklesinoureyes/Are mirror images/Andwhenwekissthey'reperfectlyaligned».

Το πρώτο κομμάτι που άκουσα από τους The Postal Service είναι το «Sleeping In». Ένα γλυκύτατο κομμάτι στο οποίο ο  Tamborello ονειρεύεται έναν ιδανικό κόσμο και δεν θέλει να τον ξυπνήσει κανένας, «Don't wake me, I plan on sleeping in». Αυτό το κομμάτι έρχεται σε κόντρα με το «I don´t want to go to sleep either» από τους FM Belfast, τα οποία για κάποιο λόγο τα ακούω μαζί. Το πρώτο σε χαλαρώνει και το δεύτερο σε ξεσηκώνει, και τα δυο υπέροχα.

Στο άλμπουμ θα ακούσετε και όμορφες μπαλάντες, όμως το παράδοξο είναι ότι το άλμπουμ τελειώνει με ένα κομμάτι DnB, το «Natural Anthem». Νομίζω είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει ένα τέτοιο άλμπουμ. Ενώ το κομμάτι είναι πάνω από 5 λεπτά, μπαίνουν οι στίχοι προς το τέλος, εκεί που δεν το περιμένεις, και ξαφνικά το κομμάτι σου φαίνεται μικρό. Οφείλω να πω ότι είμαι εντελώς φαν αυτού του κομματιού και αυτής της εκπληκτικής σύλληψης της μπάντας. Θα τελειώσω κι εγώ εδώ το άρθρο μου και θα σας αφήσω να απολαύσετε τους The Postal Service με το παλιό ρητό που λέει, «Δεν έχει σημασία το τι λέει κάποιος για εσένα, εφόσον γράφει τ’ όνομά σου σωστά».

Κι εδώ όλοι οι στίχοι του  Natural Anthem:

 

I'll write you a song and it won't be hard to sing

It will be a natural anthem, familiar it may seem

It will rally all the workers on strike for better pay

And its chorus will resound and boost morale throughout the day.

 

I'll write you a song and I hope that you won't mind

Because all the names and places I have taken from real life

So please don't get upset at this portrait that I paint

It may be a little biased, but at least I spelt your name right.

 

Αρτέμης Μούλος

Click here - fbetting view betfair bonus