Primavera Sound Festival 2017 Barcelona
- Δημοσιεύτηκε Εκδηλώσεις
- Εκτύπωση
Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του ξεκινάει μια περίοδος με μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Ας σταθούμε στη Βαρκελώνη, μια πόλη που φημίζεται για τα φεστιβάλ της, καθώς φιλοξενεί δύο από τα πιο διάσημα φεστιβάλ της Ευρώπης: το “Primavera Sound” που είναι ένα indie-pop festival, με κάποιες ηλεκρονικές και πειραματικές σκηνές, και το “Sonar” που ειδικεύεται στην ηλεκρονική και πειραματική μουσική και visuals.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι παίζει φέτος στο Primavera Sound (PS), που ενώ ολόκληρο τον Μάιο πραγματοποιούνται συναυλίες σε διάφορα μέρη της πόλης, το τελευταίο και βασικό τριήμερο, είναι από την Πέμπτη 1η Ιουνίου έως και το Σάββατο 3 Ιουνίου, όπου δεκάδες συναυλίες πραγματοποιούνται στον υπέροχο εξωτερικό χώρο του Park del Forum. Δεν θα μιλήσω παραπάνω για τον χώρο, ας πάμε να δούμε τι αξίζει να δεις στο φετινό φεστιβάλ. Φυσικά, οι συναυλίες που προτείνω, είναι με βάση το προσωπικό μου μουσικό γούστο και επειδή τα τελευταία 8 χρόνια πάω συνεχόμενα στο φεστιβάλ με τις λίστες μου έτοιμες, σκέφτηκα φέτος να μοιραστώ τις προτιμήσεις μου με όλους όσους θα πάνε στο φεστιβάλ, αλλά και με αυτούς που ψάχνουν καινούρια μουσικά ακούσματα. Οι παρακάτω συναυλίες έχουν επιλεγεί μεταξύ τουλάχιστον 50 συναυλιών ημερησίως.
Πέμπτη 01/06
- Kiasmos
- The Afghan Whigs
- Alexandra Savior
- Aphex Twin
- Bicep live
- Bon Iver
- Broken Social Scene
- The Zombies
- Matrixxman
- Moscoman
- S U R V I V E
- Tycho
- Vox Low
Παρασκευή 02/06
- Abdulla Rashim
- About leaving
- Âme live
- Avalon Emerson
- Belako
- Dixon
- The xx
- Grandaddy
- HVOB
- KiNK live
- Marie Davidson
- Michael Mayer
- Mitski
- Operators
- Polar Inertia
- Jamie xx (προστέθηκε τελευταία στιγμή μετά από ακύρωση του Frank Ocean)
Σάβατο 03/06
- Alex Cameron
- Âme live
- Angel Olsen
- Arcade fire
- Autarkic live
- Don't DJ
- Metronomy
- Grace Jones
- John Talabot Disco Set
- Julie Doiron
- Kelly Lee Owens
- Pedro Vian
- Weval
- Wild Beasts
Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να βρείτε το ωράριο των συναυλιών:
http://www.primaverasound.es/horarios?d=18&l=forum&content=
Σήμερα Τρίτη 30/05, στο club “Apolo”, όσοι έχουν το εισιτήριο για όλο το φεστιβάλ, θα μπορέσουν να απολαύσουν τους “Cigarettes after sex” σε μια μονόωρη συναυλία 22:00-23:00. Αύριο, Τετάρτη 31/05, στο Parc del Forum, η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και δύο συναυλίες που αξίζει να δείτε είναι οι “Saint Etienne” και “Gordi”.
Εγώ θα είμαι εκεί, χαμένος στην έκσταση της μουσικής. Καλή απόλαυση σε όσους θα παρεβρεθούν και καλή ακρόαση σε όσους από μακριά θα ακούνε αυτές τις μουσικές.
Μάκης Μούλος